HomeDesignsConceptsContact
01-09-2008

Start Sensamove

Sensamove is als spinoff van Momentum Interaction en Q-tec opgericht om de eigen ontwikkelde balansapparatuur te vermarkten.

03-07-2008

UIP certificaat

Momentum Interaction heeft het UIP-traject (Utrecht Innovatie Partner) succesvol doorlopen en heeft hiermee een certificaat behaald voor het businessplan.

15-06-2008

Game-event

Tijdens het game-event van de Amersfoortse familiedagen was ook Wobble vertegenwoordigd. Tijdens het 5uur durende evenement is er continu gespeeld met de speciaal voor dit evenement gemaakte "GameWobble".

CONCEPTS

Naast het oplossen van vraagstukken en product/software ideeen houd Momentum Interaction zich bezig met het ontwikkelen en uitwerken van eigen concepten.

SENSBALANCE FITNESS BOARD

Ooit gestart als Wobble is het Sensbalance Fitness Board inmiddels uitgegroeid tot een compleet product voor fysiotherapie en fitness. Het platform is kort gezegd een “digitaal balansplatform” welke in eerste instantie is bedoeld voor fysiotherapie en revalidatie om het herstelproces te veraangenamen. Geen saaie oefeningen meer, maar interactie met een game. Door het spelen van een spel heeft de patiënt een leuke tijd en de arts, naast zijn of haar eigen ervaring, meetresultaten om in de loop der tijd de voortgang te visualiseren. Dit laatste is weer belangrijk voor werkgevers en verzekeraars, die graag willen weten of iemand ook daadwerkelijk vooruit gaat.

Maar voor de patiënt blijft het belangrijkst dat hij of zij minder het idee heeft dat ze bezig is met revalideren. Als iemand zich psychologisch prettig voelt, gaat het genezen ook sneller. >> www.sensamove.com

SENSBALANCE THERAPY CHAIR & SB THERAPY CUSHION

Na de start van Sensamove zijn naast het Fitness Board nog twee andere producten voor balanstraining ontwikkeld. Namelijk de Therapy Chair en het Therapy Cushion, beide zijn te gebruiken voor rugproblemen en het trainen van de zitbalans. >> www.sensamove.com